Stuudium ja E-postkast

Google Workspace
Stuudium

Kooli Facebook

Kooli Facebook

Konkursid/võistlused

Goldberi masina meisterdamise võistlus

08:04 08. oktoober 2020
Vaatamisi:

23.09 toimus ülekooliline Goldbergi masina meisterdamise võistlus, mille eesmärk oli arendada loovust ja meeskonnatöö oskust. Tehnilise poole pealt oli algoritmilise mõtlemise arendamine (ingl. computational thinking), sest masin pidi töötama algusest lõpuni katkemata. Võistlusel osalesid kuni 4-liikmelised võistkonnad.
Masin pidi koosnema vähemalt 4 erinevast operatsioonist (veeremine, löök, kukkumine vms ning üheks etapiks doomino). 

Goldbergi masinaid ehitas kolm võistkonda: 4-liikmeline (Kätri Lass, Stella Začek, Getter Roop, Marjana Parmenenkova), 2-liikmeline võistkond (Teijo Saar ja Karl Henry Vulff) ning üksikesineja - Rosanna Heleri Grencštein.
Võistluse parima masina valmistas Rosanna Heleri. Masinas oli kukkumine, veeremine, doomino. Masina lõpetas kahvlilt lendav pall.
4-liikmelise võistkonna masinas oli veeremine, doomino, kukkumine, autoga nõel, et lõhkuda õhupall. Põneva lahenduse ja värvikate detailidega masinal esines üks puudus – õhupall oli liiga tugev, nõel ei suutnud seda purustada.
2- liikmelise võistkonna masinas esines palli veeremist, doomino, kukkumine. Doomino ei olnud piisavalt täpselt sätitud ja masin ei töötanud lõpuni.

Masinaid hindasid loodusainete õpetajad ja kaks õpilast.
Võistlust jälgisid ja elasid kaasa 3 klassi õpilased, kes ühiselt avaldasid arvamust, et masinate meisterdamist võiks ka järgmisel õppeaastal teostada.
Põnev oli nii meisterdajatel, žüriil kui pealtvaatajatel.

Goldbergi masina meisterdamise võistlus kuulus rahvusvahelise programmeerimise nädala Code Week 2020 raamesse ja osalejad said tunnustuse panustamise eest.

Võistluse juhendaja Tiivi Rüütel
Õpilaste juhendaja Inna Kallas