Õpilane Kevin Koik: „Kui tegeleda millegagi, mis ei meeldi, siis ei tule ka soovitud tulemusi.“

16:00 20. aprill 2015
Vaatamisi:

8.d klassis õppiv kergejõustiklane Kevin Koik on hea tõestus tuntud ütlusest: „Terves kehas, terve vaim.“ Lisaks lausa vabariiklikul tasemel edukatele õpitulemustele on Kevinil varuks ka häid spordialaseid saavutusi. Kevin on noormees, kes viitsib alati trenni teha ning tema lugu aitab meil mõista, kuidas saavutada kõrge motiveerituse tase.

Tegelen kergejõustikuga, mis on minu lemmikuks spordialaks olnud juba mitmeid aastaid. Kergejõustikutrennis hakkasin käima 3. klassis ning seega olen tegelenud selle spordialaga kuus aastat. Trenni läksingi tänu suurele huvile kergejõustiku vastu ja soovile tegeleda mõne mitmekülgse spordialaga. Kergejõustik on mind inspireerinud juba väikesest peale.

Treeningud toimuvad viis korda nädalas nii väljas kui ka sees. Alates kevadest treenime peamiselt staadionil kuni sügiseni. Trennis harjutame erinevate alade tehnikat ning teeme ka vajalikke harjutusi. Käime ka Lätis ning sisehooajal mängime neljapäeviti pallimänge. Sisehooaja veedame spordihallis.

Lemmikuteks aladeks on teivashüpe, kõrgushüpe ja tõkkejooks. Mulle meeldivad need, sest nende alade puhul on vaja palju tehnilisi oskusi, koordinatsiooni ja osavust. Tulevikus on soov on saada edukaks mitmevõistlejaks. Hüpped ja tõkkejooks ongi alad, mis tulevad mul kõige paremini välja ning parimad saavutused on mul samuti tehnilisetel aladel.

Kõige suuremaks seniseks saavutuseks pean sel aastal Eesti Meistrivõistlustel saavutatud 6. kohta ja uue isikliku rekordi püstitamist teivashüppes. Välishooaeg on ees ja loodan nii mõneski alas ületada oma senised tipptulemused.

Treenimine on mulle alati meeldinud. Selliseid hetki, kus ma ei viitsiks trenni teha, mul tavaliselt ette ei tule. Koolist on vahel väsimus ja tekib rutiinne tunne, kuid trenn ongi see, mis tuju parandab ja aitab muud probleemid unustada. Kergejõustik meeldib mulle iga päevaga järjest rohkem ja trennis viitsin ma alati käia.

Kuna trennid on viis korda nädalas siis ei jäägi palju vaba aega muude hobide jaoks. Kool, trenn ja kodused tööd võtavadki päevast enamuse aja ja õhtuti jääbki aega ainult puhkuseks.

Spordis innustab mind enim see tunne, kui olen ennast ületanud ja teinud uue isikliku rekordi. Mõne jaoks tundub see tunne tühine, kuid tegelikult see pole nii. Rekordid näitavad, et nähtud vaev ja treenimine pole olnud ilmaasjata. See ongi suurimaks motivatsiooniks ja teeb alati head meelt.

Soovitan kõigil, kes varem on sportimisse suhtunud halvustavalt, tõsiselt mõelda ja teha valikuid oma vaba aja sisustamiseks. Igaühel on suur valik erinevate spordialade vahel ja kõige tähtsam on teha seda, mis on endale meelepärane. Kui tegeleda millegagi, mis ei meeldi, siis ei tule ka soovitud tulemusi. Ei pea ju olema tippsportlane, kuid uue hobiga tegelema asudes võid avastada endas uusi häid külgi.

 

Kevin Koik, 8.d klass