Tasub teada

Ugala uuslavastus „Illusionistid" Valga KHK s 11. veebruaril kell 19.00

11:35 10. veebruar 2015
Vaatamisi: 1702

Ugala uuslavastus räägib illusioonidest elus ja teatris

Kolmapäeval, 11. veebruaril kell 19.00 näeb Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses Ugala uuslavastust „Illusionistid".

"Illusionistid" on helge alatooniga südamlik lugu elust ja teatrist, mille peaosas särab 2014. aasta parima meespeaosa laureaat Peeter Jürgens. Eelmisel aastal oma 75. sünnipäeva tähistanud Jürgens on igati võrreldav kehastatava tegelaskuju Kasimiriga oma rollide arvu poolest – tema nimel on Ugala teatris üle 150 rolli. Laval näeb lisaks Peeter Jürgensile Marika Palmi ja Janek Vadit, kes on ka ühtlasi näidendi lavastaja.


„Illusionistid“ on vaimuka dialoogi ning värvikate karakteritega komöödia, kus ühes väikeses korteris kohtuvad noor näitekirjanik Charlotta ja vananev näitleja Kasimir. Kuigi viimane on otsustanud näitlemisega lõpparve teha, pakub Charlotta talle enda kirjutatud näidendis suurrolli – Kasimir peab selles mängima Jumalat. Ilma jaatava vastuseta pole Charlotta nõus korterist lahkuma. Käivitub kirglik ja ennastsalgav duell, kus põrkuvad noore näitekirjaniku naiivne usk teatrikunsti ja vana näitleja küünilisus. 

Kuhu siis ikkagi kaob teatriime pärast teatrigrimmi maha pesemist? Kas laval nutetud pisarad on päris? Kui publik teaks, et kuningas Leari kehastav näitleja mõtleb oma lõpumonoloogi esitades hoopis sellest, kuidas viimasele trammile jõuda, kas kahvatuks selle võrra loodud illusioon?

Vastuse nendele küsimustele saab teatrilaval.

Piletid on müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti ning samuti saab pileti soetada internetist aadressil www.piletimaailm.com

 või www.piletilevi.ee

9.–14. jaanuarini toimub Ugala teatri piletite soodusmüük. Kõik piletid on 8/10 eurot. Soodusmüügi hinnad kehtivad kõikidele Ugala teatri etendustele kõigis mängupaikades.