Tasub teada

Valgas sõlmiti koostööleping karjääriõppeks

13:00 14. oktoober 2015
Vaatamisi: 1886
Autor: Valga Linnavalitsus

Teisipäeval, 13. oktoobril kell 12 sõlmiti Valga Põhikoolis koostöölepingud Valga Gümnaasiumiga ja Valgamaa Kutseõppekeskusega põhikooli 9. klasside õpilaste kärjääriõppeks käesoleval õppeaastal.

Lepingu eesmärgiks on tutvustada 9-ndate klasside õpilastele edasiõppimise võimalusi Valga Gümnaasiumis ja Valgamaa Kutseõppekeskuses.

 

eitsmel korral õppeaastas on õpilasgrupid gümnaasiumis ja kutseõppekeskuses. Tundide läbiviimine kooli autentses keskkonnas annab õpilastele võimaluse omandada esmaseid kutse-, eri- ja ametialaseid kompetentse ning tutvuda reaalse õppetööga ja tunnetada kooli igapäevaelu eelpoolnimetatud koolides.

Kool on tutvustanud ettevõtmist õpilastele ja selgitanud välja huvi, mille tulemusena komplekteerus kaks õpilasgruppi - üks suunaga kutseõppesse ja teine üldkeskharidusse. Õppeaasta jooksul on mõlemal grupil võimalus osaleda valitud kooliõppetöös ja ühel korral grupid vahetuvad. Nii saavad mõlemad grupid ülevaate kutseõppe kui gümnaasiumi õppetööst.

Valga Linnavalitsus tunnustab kooli ettevõtmist ja leiab, et ettevõtmise eesmärk ei ole suunata õpilasi koheselt lõpplikku edasiõppimisvalikut tegema vaid anda ülevaade õppimisvõimalustest Valgas, ütles haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

 

Hele Heletäht
Valga Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255