Uudised 2020/2021

Valga Põhikooli prügikoristusnädala lühikokkuvõte: 171 inimest, 1320 liitrit prügi ja üle 2000 koni

10:22 29. september 2020
Vaatamisi:

14. septembril alanud Valga Põhikooli prügikoristupäevad lõppesid 24. septembril ning osalejaid oli kokku 171. Selle kahe nädala jooksul valisid õpilased koos õpetajatega ise koha, kus koristada. Enamasti koristati kooli ümbruses: spordihalli juures, raudteejaamas, Säde hotelli, Valga Issidori kiriku, turu ja Maxima ümbruses ning kooli lähedal asuvatel tänavatel. Mindi ka kaugemale ja nii näiteks koristati kultuurikeskuse, seal asuva allee ja Jaani kiriku juures; Säde pargis, keskväljakul, Pedeli ning Circle K kandis. Hinnaguliselt korjati kokku 1320 liitrit prügi ja üle 2000 koni, sest neid oli väga palju ning mitmetel klassidel läks lugemine sassi. 

Kõige tavapärasemad leiud olidki konid, korgid, paberid ja taara, kõige erilisemad aga puidust lastekiik, wc-pott, jalanõud, süstal, lambikuppel ja nukud. Positiivse poole pealt tõi meie kooli 9.d klass välja Valga linna elanike ja vallavalitsuse kiituseks sõnumi, et Säde parki on hoitud enamasti puhtana.

Suur tänu kõigile tublidele klassidele ja nende õpetajatele ning saatjatele, kes osalesid koristustalgutel: 4/5/7.f, 5.a, 5.b, 5.c, 5.d, 7.a, 7.b, 7.d, 8.b,8.d, 9.d, Maarika Tikk, Jaanika Mõttus, Ene Sõstar, Kaidar Kängsepp, Siiri Põldsaar, Anželika Šemeljova, Lii Luts, Maimu Vismann, Jane Koemets, Maria Sikk, Anneli Malleus, Tiivi Rüütel ja Reet Laanoja. Eriline tänu ka Valga Vallavalitsusest Anni Teetsmanile ja Andres Radsinile, kes meid toetasid ning nõustasid. 

 

Maria Sikk

Valga Põhikooli loodusringi juhendaja ja prügikoristusnädala eestvedaja koolis