Uudised 2021/2022

Teadaanne õppetöö korraldusest 1.-5.11.2021

10:40 29. oktoober 2021
Vaatamisi:

Seoses koroonaviiruse järjest suurema levikuga Valgamaal ja Valga vallas langetas Valga Põhikooli meeskond koostöös koolipidajaga otsuse, et peale vaheaega jätkatakse õppetööd osaliselt distantsõppe teel. Sai otsustatud, et klassid 1.-3., 5. ja 9. ning eriklassid 4.e/i, 5./6./8.f, 6.e/i ja 8.e/i naasevad esmaspäeval kontaktõppele ning 4., 6., 7., ja 8. klassid jätkavad vaheaja järgsel nädalal õppetööd distantsilt.

Otsus on tingitud sellest, et Valga maakonna ja meie kooli statistika näitavad viiruse leviku väga kiiret tõusutendentsi: maakonnas oli 25. oktoobril 37, 26. oktoobril 28, 27. oktoobril 40 ja 28. oktoobril 63 positiivset testitulemust; meie koolis olid vastavad numbrid: 25. oktoobril 1, 26. oktoobril 2, 27. oktoobril 9 ja 28. oktoobril 5 juhtumit. Esialgu nädalaks jäävad kaugõppele need lennud, kus esinevad mitmed haigusjuhtumid. Ka Terviseameti andmetel on praegu kõige suurem nakatumine just 10–14-aastaste seas.

Samuti on hetkel mitmed õpetajad haiguslehel. Meie õpetajad ei ole täna veel piisavalt kaitstud, sest enamus neist said vaktsineeritud 6-8 kuud tagasi ning tõhustusdoosiga vaktsineerimise võimalus avanes alles hiljuti.

Distantsõppele jäävate klasside õpilastel palume tungivalt hoiduda kõikidest koduvälistest lähikontaktidest, mis tähendab, et õpilased ei osale ka huvitöös ja spordiringides ning ei hängi sõpradega tänaval.

Koolitöö korralduslikku infot ja teavet toidupakkide tellimise kohta edastatakse distantsõppele jäävate klasside õpilastele alates reedest elektroonilise päeviku keskkonnas. Nii kontaktõppes kui ka distantsõppes toimuvad koolitunnid vastavalt tunniplaanile.

Sellise õppetöö korralduse eesmärk on pidurdada olemasolevate kollete levikut ning uute kollete tekkimist ja massilist nakatumist. Otsuse õppetöö edasise korralduse kohta teeme 4. novembril.

Kogu koolipere heaolu nimel teie mõistvale suhtumisele lootes

Hannely Luik-Stogov