Uudised 2020/2021

Valga Põhikool saavutas Aasta kiusuennetaja kooli valimistel II koha

20:37 26. august 2020
Vaatamisi:

SA Kiusamisvaba Kool korraldas 25.augustil KiVa koolidele virtuaalse suvekooli, kus osalesid ja esineid ka Valga Põhikooli KiVa tiimi liikmed. Väikeklassi õpetaja Maarika Tikk osales paneeldiskussioonil, kus arutleti selle üle, kuidas rakendada KiVa programmi erivajadustega õpilastele. Loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel viis virtuaalselt läbi koguni kaks töötuba teemal „KiVa näidistund III kooliastmele“. Suvekoolis kuulutati kolmandat aastat järjest välja Aasta kiusuennetaja kooli nominendid ja laureaat.

90-st KiVa koolist esitasid sellele tiitlile oma kandidatuuri 11 kooli. Tiitlisaajaks kandideerimisel on vaja täita KiVa kõrgtaseme kriteeriumid, arvestatakse nii kooli õpilasküsitluse tulemusi ja osalusprotsenti, kiusamise vähendamise tegevuskava, KiVa rakendamise näitajaid personali tagasiside põhjal kui ka osalemisaktiivsust Kiusamisvaba Kooli poolt pakutavatel täienduskoolitustel. Boonuspunkte annavad ka kõik koolipoolsed lisategevused KiVa teadmiste ja oskuste laiemaks levitamiseks. Sel aastal toimus esimese kolme koha vahel tihe rebimine. Valga Põhikool saavutas aulise II koha. I koha saavutanud Rocca al Mare kooli edumaa oli vaid 0,6 punkti kaugusel. III koha saavutas Lasnamäe Gümnaasium.

SA Kiusamisvaba Kooli tegevjuht Triin Toomesaar iseloomustas Valga Põhikooli järgmiselt: II koha sai kool, mis on olnud KiVa võrgustikus kaua. Sel sügisel minnakse vastu oma kaheksandale KiVa aastale. Aeg-ajalt on olnud vaja ehk virgutust, on olnud vaja uut energiat, aga ükski muutus ei ole sirgjooneline ja see energia on üles leitud. Nagu 2013. a sügisel nii ka juba eelmisel õppeaastal, oli see kool valmis katsetama ka III kooliastme materjale päris esimeste seas. Tiimi juht on osanud luua ühtehoidva tiimi, kellega koos on KiVale antud koolis värskust juurde: tantsuvahetunnid, heategevuslik laat jne. Ka see kool levitab kiusuennetuslikku sõnumit koolist väljapoole nii teiste koolideni kui ka omavalitsustes ja ka kohalikus meedias. Valga Põhikool on järjepidev, süsteemne ja tugeva tiimitööga kool.“

Tänan südamest oma särasilmset ja suure südamega KiVa tiimi, väga töökaid kolleege, armsaid õpilasi ja mõistvaid lapsevanemaid. See kõrge tunnustus on pälvitud meie kõigi ühise töö tulemusena. Soovin jätkuvalt, et meie ühine panus aitab luua kooli, kus kõigil on hea olla.
Valga Põhikooli KiVa tiimi juht
Kristi Lee