Uudised 2020/2021

Valga Põhikooli sünnipäevakoogi fotokonkursi tulemused

10:53 19. märts 2021
Vaatamisi:

Kooli sünnipäeva puhul toimunud fotokonkursile saabus kokku 62 erinevat tordi ja koogi pilti. Valminud teosed nägid välja ilusad ja ahvatlevad ning valiku tegemine kujunes arvatust raskemaks. Kuna konkursil osalesid nii õpilased, õpetajad, kooli töötajad ja lapsevanemad, siis kaasasime žüriisse ka iga valdkonna esindaja ning eksperdi väljaspoolt.

Viieliikmelisse žüriisse kuulusid:

1) õpetajate esindajana käsitöö ja kodunduse õpetaja Lii Luts, kes tunneb tänu oma aastate pikkusele kogemusele hea tordi juba kaugelt ära;

2) õpilaste esindajana 7.d klassi õpilane Frenk Valov, kes on suur teejoomise fanaatik ja teab, millised koogid-tordid tee juurde sobivad;

3) lapsevanemate esindajana Kadri Vallimäe-Pähk, kes on ühtlasi ka kogemustega a la carte kokk, kokkade kutseõpetaja ja täiskasvanute koolitaja ning osaleb iga aasta koka kutset andvate hindamiskomisjonide töös. Seega tema kogenud pilk näeb ka tordi sisse!; 

4) kooli töötajate esindajana haldusjuht Kuldar Uibomägi, kes on hobikokkaja ja osav sõirameister ning tõelise toidugurmaanina tajub toidu maitset juba ainuüksi pilti vaadates;

5) eksperdina Johanna kohviku perenaine Jana Kikkas, kelle toredast kodukohvikust kasvas välja meie linna maiusmokkade lemmik koht – Johanna kohvik. Tema teab täpselt, mida on vaja selleks, et tort oleks ahvatlev ja maitsev ning sõltuvust tekitav!

Tulemused:

1.-4. klass

I koht Doroteja Šutova (4.b)

II koht Laura Abolin (3.c)

III koht Laura Sitik (4.d)

Eripreemia – 2.ei klass (klassijuhataja Jaanika Joosu), meenutab vahvat ja lustlikku sünnipäevapidu, kus tort on tehtud täpselt laste maitse järgi.

Eripreemia - Berta Park ja Bärbel Tootmaa (2.b), omapäraselt lihtne ja loov.

5.-9. klass

I koht Lisette Lee (9.d)

II koht Grete Laine (9.a)

III koht Angela Paidre (7.a), Tristen Koop (7.b)

Eripreemia Ariete Saar (6.c),  Teijo Saar (3.b) – puhas ja korrektne ning temaatiline soolane tort.

Eripreemia Marvo Kurg (8.c) – kaunis ja söömakutsuv välimus.

Õpetajad/lapsevanemad/töötajad

I koht Kersti Piir (inglise keele õpetaja)

II koht Raili Jahtmaa (geograafia õpetaja)

III koht Valga Põhikooli kokaklubi

Žüriile jäid silma ja ära märgiti järgnevate autorite teosed: Braien Kaur (2.b), Robert ja Demid Grigoryev (2.c), Jonatan Park (1.d), Emili Sildnik (4.b), Anett Palm (4.b), Kerlin Maribel Kuus (5.a), Kristiina Šustrova (3.c), Erik Šustrov (8.d), Sireli Sildnik (9.a), Katri Kurg (töötaja), Liia Meltsas (õpetaja).

Kiitus ja tänu ka kõigile teistele osalejatele:  Anette Roop (7.b), Getter Roop (3.b), Kert Sinisalu ja Viivika Sinisalu (4.d ja lapsevanem), Jasmiin Rebane (2.c), 4.a (klassijuhataja Merike Kuld), 4/5/7.f (klassijuhataja Maarika Tikk), Anette Lee (4.b), Laura Lomp (1.b), Alari Laas (4.a), Artur Markus Pavgonen (3.c), Stein Stener Arhipov (2.b), Mait-Madis Mõttus (2.b), Kertu Kikkatalo (3.c), Victoria Kruusamagi (3.c), Rosanna Heleri Grencštein (3.b), Risto Sepper (3.i), Greete Järvelaht, Lisette Volmer (4.b), Mari-Liis Vaiksoo (4.b), Keit Kruusamägi (4.b), Sofia Carapina (4.b), Gregor Laine (4.c), Keiu Kangro (4.d), Mirtel Johanna Leinola (4.d), Kristjan Paidre (5.c), Keitrin Järvelaht (6.b), Alex ja Ljudmila Rozinfeld (7.b, lapsevanem), Meiro-Alex Selenzjov ja Silja Suga- Seleznjov (7.d ja lapsevanem), Heleriin Kuus ja Kaidi Kuus (7.d ja lapsevanem), Kätlin Org (8.d), Sivert Raide (8.b) ja Berly Meriloo (9.d), Helena Pihlak (9.a), Annabel Rüütel (9.a), Gerda Maire Kiiser (9.a), Annaliisa Aas (lapsevanem), Eve-Mall Kirt (õpetaja) ja Jelena Stepanova (kooli töötaja). 

Kõige aktiivsemad osavõtjad klasside lõikes olid 2.b, 4.b ja 9.a. 

Žürii pidas torte ja kooke väga kauniks ning hindamisel lähtuti teemas püsimisest ja seosest Valga Põhikooli sümboolikaga, kuid samas hinnati ka tehnilist lähenemist, korrektsust, töö puhtust ja foto teostust, kuna tegemist oli fotokonkursiga. Johanna kohviku perenaine lisas, et ei saa märkimata jätta, et oli ka päris professionaalsel tasemel ja korrektselt teostatud torte. Seega väga tubli töö! Toodi välja ka just teistmoodi ja loomingulisi torte. Žürii liige Kuldar Uibomägi tunnistas, et mõttes maitses ta kõiki torte ja kujutas ette, kuidas ta torti lõikab ning kui mugav seda süüa on.

Võitjatega võtame ühendust Stuudiumis ja anname teada, kuidas auhinnad kätte saate. 

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht