Uudised 2023/2024

Valga Põhikooli õpilased aitavad kooli minna kahel Keenia põhikooli õpilasel

09:44 13. november 2014
Vaatamisi:

Oktoobrikuus toimunud maailmaharidusnädala jooksul valmistasid põhikooli õpilased vahvaid ehteid pudelikorkidest.

Nädala eesmärgiks oli tutvustada ning pöörata tähelepanu muredele, mis on igapäevased kolmanda maailma riikides - haigused, vaesus, nälg, viletsad elu-, olme- ja õppimisvõimalused.

Vastavalt vanusele said õpilased tutvuda foto- ja trummilugudega ning meisterdada Aafrika-teemalisi meeneid. Ürituse teljeks oli Pille Oleski fotonäitus „Keenia valguses ja varjus“. Iga päeva oli erinevale sihtgrupile.

Näitusekülastajad ostsid kuu jooksul heategevuseks valminud kõrvarõngaid ja magneteid. Nüüd saab kaks õpilast Keenias kooli minna. Nende õpilaste haridusteed hakkab toetama edaspidi Valga Põhikooli pere. Et laps saaks Keenias koolis käia terve õppeaasta, on vajalik maksta õppemaksu 40 eurot, mille eest ta saab koolivormi, sandaalid, koolikoti, vihikud-pliiatsid ning tasuda eksamimaksu.

Õpilaste valmistatud kõrvarõngad ja magnetid on peaaegu kõik müüdud. Kogutud 90. euro eest saab Keenias 2 last põhikooli minna. Kooliaasta algab Keenias jaanuaris. See ei ole ühekordne aktsioon vaid kool toetab valitud õpilase haridusteed kooli lõpetamiseni. Koolipoolseks koordinaatoriks jääb Ester Kukk.

Pille Olesk
Valga Gümnaasium
UNESCO ühendkooli koordinaator

Loe maailmharidusnädala pikemat artiklit Koolielu portaalis http://koolielu.ee/info/readnews/402088/maailmaharidusnadal-valga-gumnaasiumis

Maailmakooli portaalis

http://www.maailmakool.ee/parimad-praktikad/valga-lapsed-valmistasid-heategevuseks-pudelikorkidest-ehteid/