Uudised 2023/2024

12.novembril olid 7.a ja 7.b õppekäigul

10:27 14. november 2014
Vaatamisi:

12.novembril olid 7a ja 7b õppekäigul Jääaja Keskuses ning trükikojas Kroonpress/Ahhaa Keskuses. Jääaja Keskuses liikusime kõigepealt kahe grupina ning giid rääkis meile jääajast, selle aja loomadest.

Pärast saime iseseisvalt tutvuda muuseumiga. Kõige huvitavamateks osutusid Kalevipoja varvas, mille pikkus oli 3 meetrit; Kalevipoja kiviviske simulatsioon ning pime ruum, kus oli näha taevatähtede liikumist. Põnev oli film, mille põhjal saime teada, et meie planeedi täpsem nimi oleks pidanud olema mitte Maa, vaid midagi veega seoses.

Trükikojas Kroonpress näidati 7.b klassi õpilastele, kuidas valmivad ajakirjad, ajalehed ja kataloogid. Nägime võimsaid masinaid, millest üks on Baltimaade suurim. Saime kingituseks ajakirju, loodame, et meie lugemishuvi sellega kasvab. Oli nii meeldiv, et meid külla oodati: lõpuks kostitati meid kringli ja morsiga.
7.a klass  käis samal ajal Ahhaa Keskuses. Osad panid oma kõrgusetaluvuse proovile jalgrattaga köie peal sõitmises; testiti elektriautot, keereldi rattal. Väljapanekute hulgas oli Valgamaa tuletõrjeauto.
Päeva lõpetuseks saime ostelda Lõunakeskuses.