Uudised 2023/2024

Rahvusvaheline emakeelepäev

16:21 20. veebruar 2015
Vaatamisi:

Täna tähistasid 1. klassid, 21. veebruaril toimuvat, rahvusvahelist emakeelepäeva. Seda päeva  tähistatakse ÜRO algatusel alates 2000. aastast eesmärgiga soodustada lingvistilist mitmekesisust ja mitmekeelset haridust ning tõsta inimeste teadlikkust keele- ja kultuuritraditsioonidest.

1.d klassi õpilaste ettekandest saime teada, et meie maailm on erinevate keelte kõnelemise poolest väga rikas. Maailmas räägitakse umbes kuut tuhandet keelt. Paljudes nendes keeltes on võimalik omandada kooliharidust. Paljud keeled on hävimisohus. See tähendab, et neid keeli räägib väike hulk inimesi. Eestis räägitakse emakeelena 157 keelt. Kõige enam räägitakse emakeelena eesti keelt, vene keelt ja ukraina keelt. Eesti keelt räägivad emakeelena  üle poole Eestimaa elanikest.

Lähtuvalt sellest, et 1. klasside õpilaste emakeeleks on nii eesti kui ka vene keel,  said õpilased esineda oma emakeeles. Vene keelt kõnelevad lapsed esitasid klassijuhatajate poolt selgeks õpetatud luuletuse  oma emakeeles. Õpetaja Merike Mõttuse juhendamisel laulsime laulu „Kodus kõik on kõige parem“.