Uudised 2023/2024

Loovtööde kaitsmine kujunes põnevaks ja edukaks

14:20 13. märts 2015
Vaatamisi:

11-12. märtsil toimusid Valga Põhikoolis 8.klasside õpilaste loovtööde ja referaatide kaitsmised. Mõlemal päeval esitlesid oma töid kokku 84 õpilast.

Tulenevalt põhikooli riiklikust õppekavast on III kooliastme õpilastele ette nähtud läbivatest teemadest lähtuva või õppeaineid lõimiva loovtöö koostamine. Tavapäraselt koostavad õpilased neile huvipakkuvatel teemadel referaate, kuid üha populaarsemaks muutuvad uurimustööd ja loovtööd. Nii tegidki paljud õpilased lisaks huvitavatele referaatidele ajaloo, spordi, tehnika, looduse, kunsti, muusika ja kultuuri teemadel sel aastal loovtöid.

Käesoleva õppeaasta loovtööde hulgas oli kotte, kleit, müts, kabelaudu, mööblit, droon, rehviste, omaloominguline laul, luulekogu ja palju muud. Rehviste oli sel aastal populaarne teema ning õpilasi köitis lisaks taaskasutusele ja keskkonnateemale töö praktiline külg, sest põnev ja kasulik oli oma kätega midagi luua. Näiteks omapärase köiega disainitud rehviste valmistasid 8.a klassist Anastasia Makarova ja Anette Pärn ning sama klassi poisid Aigar Reinup ja Mike-Gregor Kuus tegid lõbusa koolivärvides rehviste. Rehvisteid oli teisigi ning osadel neist oli lisaks täiendav praktiline väärtus panipaiga näol.

Oli ka neid, kes tegid katseid ja teostasid pikaajalist vaatlust. Näiteks 8.a klassi tüdrukud Kaileen Rei ja Kaari Uibomägi ehitasid Eestis talvituvate lindude abistamiseks linnumaja ning teostasid linnuvaatlust. Sten Ojamäe 8.c klassist katsetas, kuidas kasvavad troopilised taimed meie tubastes tingimustes ning Danvar 8.d klassist uuris kurgitaimede arengut ja toimetas terve suvi kurkidega.

Tõeliselt meeliköitva loominguga tulid välja Denis Tihhonov, kes koostas luulekogu ning Ott-Mait Põldsepp, kelle töö tulemusena valmis omaloominguline laul "Mööda teed".

Esitati ka vene- ja ingliskeelseid töid ning intervjuudel ja küsitlustel põhinevaid uurimustöid. Näiteks 8.b klassist Laura Põder tegi intervjuu odaviskaja Tanel Laanmäega ning Laura Trašanov uuris meedia rolli Valga Põhikooli õpilaste elus. 

Paljud õpilased leidsid, et lisaks huvitava info saamisele, õppisid nad ametlikku kirjavahetust, tekstitöötlus- ja esitlusprogrammide kasutamist, juhendajaga koostööd tegema ning täiendasid oma käelisi oskusi.

Kõik õpilased kaitsesid oma tööd edukalt ning õppejuhi Andrus Murumaa sõnul oli positiivselt üllatavaid töid palju.

Õpilaste tööde koopiad jäävad Valga Põhikooli raamatukogu arhiivi, kus huvilised nendega tutvuda saavad.