Uudised 2023/2024

3.a klassis oli teemanädal „Veekogud“

15:49 20. aprill 2015
Vaatamisi:

3.a klassil oli 13.04.- 17.04. klassisisene veeteemaline õppenädal. Selle õppenädala raames rääkisime klassis vee tähtsusest, puhtusest ja säästmisest. Matemaatika õppetunnis sai lahendatud veeteemalisi õppeülesanded ning arutleda, missugused keskkonda kahjustavad tegurid mõjutavad  ka meie puhast joogivett.

Teisipäeval, 14.aprillil käisime õppekäigul „Koiva-Mustjõe luhapaigad“, mille käigus nägime veemõjutusi maismaale ning kuidas võivad üleujutused kaasa aidata uute pinnavormide tekkimisele. Õppisime tundma kaldataimestikku ning nägime konna kui sisalikku. See andis meile võimaluse neid loomi lähemalt vaadelda ja uudistada, võrrelda ja arutleda, et miks just niisked alad konnadele meeldivad.

Neljapäeval, 16.aprillil käisime 2. ja 3. õppetunni ajal õuesõppes teemal „Pedeli jõgi“. Esialgu tegime ilmavaatlust, seejärel suundusime jõe poole. Et teel igav ei hakkaks, tuli loendad teel nähtuid loomi-linde kokku. Nii saime sujuvalt Pedeli jõeni. Seal jätkus töö kolmekaupa. Reegel oli selline, et mitte keegi ei lähe veekogu lähedale, vaid vaatlused ja arvamused tulevad teha oma silmaga nähtu põhjal ja jalakäijate teerada kasutades. Tööülesandeid oli mitmeid: tuli pakkuda vee puhtust, kaldal olevate taimede kasvu, joonistada jõe plaan ning loovülesannete jätkuna kirjutada keskkonnaametile ettepanekuid, kuidas Pedeli jõge edasi arendada.

Reedel, 17.aprillil oli klassis külalisõpetaja Maria Sikk, kes rääkis õpilastele konnadest ja nende erinevatest liikidest. See oli õppetund ettevalmistusega konnatalgutest osavõtuks, mida me 3.a klassiga lähiajal ette võtame.

Oli järjekordne põnev koolinädal, mis oli täis erinevaid tegevusi ja ettevõtmisi.