Uudised 2023/2024

Valga põhikooli toetust saavad lapsed Keenias on Dorinee ja Ibrahim

10:44 22. mai 2015
Vaatamisi:

Valga põhikool aitas Afrika lapsi Dorinee Wamsoyi Rapango ja Ibrahim Owade Nechesa kooli. Möödunud aasta lõpus toimus  Valga Muuseumis maailmahariduse nädal, kus õpilased valmistasid aafrikapäraseid ehteid, mille müügist saadi 80.00 €. Keenias on ühe õpilase aastane õppemaks on 40. 00 €.

Uuel õppeaastel on taas toimumas samalaadne üritus, kus plaanime koguda raha laste kooliaitamiseks.

Dorinee on 7-aastane tüdruk ja Ibrahim on 10 aastane poiss. Dorinee (kohati viidati talle ka kui Doreen) ema ja isa uppusid laevaõnnetuses ning Ibrahimi vanemad hukkusid 2008. aasta valimiste vägivallalaines. Lapsed elavad ühise vanaema juures, kes kasvatab kokku 9 last. Kolm neist on veel koolieelikud, ülejäänud käivad algkoolis. Kõik lapsed on hea tervise juures. 

Dorinee läks 2015 aastal Shiakhulo põhikooli esimesse klassi. Ta on selle kooli juures asuvas eelkoolis juba veidi  õppinud, kuid ta visati sealt välja, sest vanaema ei jõudnud tasuda koolitasusid.  Eelkoolis oli ta õpiedukuselt 14 laps 48st. Tüdruk ütleb, et tema lemmikõppeained on inglise keel ja matermaatika, suureks saades unistab ta arstiametist. 

Ibrahim käib sama kooli neljandasse klassi. Tema on õpiedukuselt viiendal kohal 62st õpilasest. Talle meeldib samuti matemaatika ning ta unistab suureks saades arvuti-inseneri tööst.

Dorinee ja Ibrahim saatsid meile tervituskirjad.