Uudised 2023/2024

Foto: M.Sikk
Lõpetajate ja õpetajate võistkond

9. klassid tähistasid peatselt saabuvat kooli lõppu tutipäevaga

18:46 26. mai 2015
Vaatamisi:

26. mail toimus 9. klassidele tutipäev ning sellega seotud traditsioonilised tegevused. Päev algas klassijuhataja tunniga esimese klassijuhataja juures.

Teise tunni ajal toimus tutipidu, kus esimesed klassid jagasid laulude saatel üheksandikele õpetussõnu ja kauneid mõtteid ning lõpetajad said viimast korda Valga Põhikooli õpilasena koolipeol esineda. Selleks, et lõpetajad ikka eksamitel ja edasisel eluteel ilusasti vastu peaks, kinkisid 8. klassid neile häid mõtteid ja soove, mis olid ilusasti purgikestesse või karbikestesse poetatud. Lõpetuseks soovis direktor Hannely Luik-Stogov üheksandikele edu eksamiteks ning helistas neile viimast koolikella.

Edasi suundusid lõpetajad Säde parki Nipernaadi skulptuuri juurde, kus neid tervitas Valga linnapea Kalev Härk. Linnapea eestvedamisel tõotasid õpilased, et oma rännuteel nad ei unusta, et kodune leib on magusam ning tulevad ikka kodulinna tagasi.

Peale traditsioonilist tutipäeva jooksu koolimajas ja linnas toimus Kungla kunstmurustaadionil õpetajate ja lõpetajate vaheline jalgpallimatš. Hoolimata lõpetajate osavast mänguoskusest ning aktiivsest rünnakust, pidid seekord kahjuks õpilased õpetajatele 2:0 alla vanduma. Mängu vilistas jalgpallitreener Meelis Kuivits, kes pidi muidu sõbraliku mängu jooksul ka ühe kollase kaardi andma.

Tutipäevale eelnes aga õpetajate ja õpilaste veesõda, kus õpilaste üllatuseks olid õpetajad hästi varustatud. Lisaks toredale veemängule lõpetati sõda tasavägiselt ja rahulikult.

 

Suur tänu kõigile, kes andsid oma panuse, et luua üheksandikele üks meeldejääv päev.