Uudised 2023/2024

Valga Põhikooli 2014/2015. õa Aasta Tegu ja Hea Kolleeg on selgunud

15:30 12. juuni 2015
Vaatamisi:

Valga Põhikooli 2014/2015. õa Aasta Teoks valiti Kingilaat ning tiitli Hea Kolleeg pälvis klassiõpetaja Urlika Koop.

Iga õppeaasta lõpus selgitatakse toimunud sündmuste ja tegemiste seast välja aasta parim tegu. Sel õppeaastal esitati Aasta Teo nominentideks koguni 17 tegu. Nende hulgas oli nii traditsioonilisi kooliüritusi nagu kooli laulu- ja tantsupidu, jõuluball, metsa istutamine kuid ka uusi ettevõtmisi nagu näiteks keskkonnanädal algklassidele ning 3.c klassi edukas osalemine Valgamaa kooliteatrite festivalil.

Parimaks tunnistati 2014. aasta detsembris toimunud kingilaat, mille idee autor oli kehalise kasvatuse õpetaja Merle Uibo. Idee oli tegelikult tekkinud juba varem, kuid novembris käidi idee taas välja ning sisuliselt kuu ajaga korraldati kogu kooliperet kaasav avalik kingilaat. Lisaks kingilaada algsele eesmärgile, milleks oli koguda raha jõuluballi korraldamiseks, said õpilased hea praktilise kogemuse laadakauba valmistamise ja pakkumise näol. Kingilaat tekitas õhinat ning ühendas koolipere liikmeid, kes ühtse eesmärgi nimel oma jõu ja nõu ühendasid. Kingilaata panustasid ka lapsevanemad ja vanavanemad ning laadal osalejaid oli ka väljastpoolt Valga linna ja Valgamaad.

Traditsiooniliselt valivad iga õppeaasta lõpus õpetajad endi hulgast parima kolleegi. Sellel õppeaastal tunnistati 35 nominendi hulgast Hea Kolleegi tiitli vääriliseks klassiõpetaja Urlika Koop, kes on tuntud alati naeratava, rõõmsameelse ja sõbraliku töökaaslasena. Urlika on inimene, kes märkab abivajajaid ning tõttab appi enne kui temalt jõutakse abi küsida. Ta on kooli tegemistes aktiivne ning panustab rohkem kui tema töö temalt nõuab.

Valga Põhikool peab oluliseks tunnustada õpetajate ja õpilaste panust kooli arengusse ning tänada töötajaid, kes on hea kolleegina eeskujuks ka inimesena. Seetõttu on kombeks lisaks eelnimetatud tunnustustele iga õppeaasta lõpus jagada ka täiendavaid tänusõnu ja tänukirju.