Uudised 2023/2024

Kanname koolivormi – see on meie kooli tunnus ja osa meie koolikultuurist

16:23 13. september 2015
Vaatamisi:

Koolivormi või kooliriietuse kandmise traditsioon on alguse saanud juba XVI sajandil Ühendkuningriigist. Tänapäeval on koolivorm kasutusel ülemaailmselt ja sellest on saanud tavapraktika paljudes koolides. Soovime, et Valga Põhikooli õpilased kannavad koolivormi, mille kandmine on auasi - see on osa meie kooli identiteedist ja väärtustest.

Miks meie koolil on koolivorm?

Kooliaega jääb laste eneseavastamise aeg, emotsionaalne isiksuse kujunemine. Koolivormi väärtus seisneb meie alusväärtustes – kõikide inimeste olulisus, rõõmsameelsus, sõbralikkus, turvalisus, MEIE-tunne. Ühtne koolivorm soodustab, et esile saaksid tõusta tegevused, milles lapsed on edukad ja mille poolest nad teistest erinevad. Õpilasele teeb ühtne koolivorm eneseotsimise lihtsamaks. Õpilane saab paremini keskenduda ja suunata oma põhitähelepanu teadmiste ning oskuste omandamisele, mis annab võimaluse kujuneda väljapaistvaks isiksuseks.

Meie koolivorm on noortepärane, saab kombineerida erinevaid riietuselemente.

Lapsevanematelt, kes on tähtis osa meie kooliperest, ootame toetust hoida ja kanda kooli traditsioone ning väärtusi koos oma lastega. Valga Põhikooli koolivormi populaarsus sõltub meie ühisest suhtumisest.

Head lapsevanemad, aidake kaasa, et lapsed koolivormi igapäevaselt kannaksid!

 

Valga Põhikooli juhtkond