Uudised 2023/2024

Õppeekskursioon Tõraverre

08:58 20. november 2015
Vaatamisi:

Käisime koos 4.d klassiga Tartu Observatooriumis, mis asub Tõraveres. Kohale jõudnud, läksime observatooriumi ruumi, kus oli taevakaart, mis oli tehtud erinevatest kividest. Kaardil leidus ka erinevaid tähtkujusid. Mulle meeldis kõige rohkem  Kaksikute tähtkuju, sest see oli susside moodi. Tegelikult ei ole tähtkujusid olemas. Lihtsalt  inimesed mõtlesid need juba kunagi ammu välja.

Järgmisena läksime õue, kus oli tehtud puudest Päikesesüsteem. Seal nägime, kuidas ja mis vahemaaga planeedid paiknevad. Samuti olid seal erinevad ilmaennustamise vahendid. Õueplatsil oli veel palju kupleid ning ka meie läksime ühte kuplisse sisse. Kupli sees oli Eesti suurim teleskoop. Meil vedas, sest kuppel avati ja me saime läbi teleskoobi vaadata. Kahjuks polnud  midagi näha, sest ilm oli pilves.

Huvitav oli ka planeediteemaline ruum - stellaarium. Saime nüüd täpselt aru, kuidas Maa ümber oma telje pöörleb ja kuidas Maa koos Kuuga tiirleb ümber Päikese. Seal oli ka Marsi gloobus. Mulle meeldis  päris meteoriit. Vaatasime ka arvutiprogrammist tähti ja tähtkujusid. Kunstnik oli joonistanud tähtkujusid. Nägime ka galaktikaid ja planeete. Ja siis algas sõit koju.

Mulle meeldis väga!

Emma Lepik
4.c klass