Uudised 2023/2024

Kooli õpilased tõsteti vabatahtliku töö panuse eest esile

09:09 27. jaanuar 2016
Vaatamisi:

22. jaanuaril olid 43 tublimat Valgamaa vabatahtlikku kutsutud preemia- ja õppereisile Tallinnasse. Valga põhikoolist osales 26 õpilast.

Õppepäev algas Euroopa Liidu Majas maaelu arendaja ja Riigikogu liikme Tanel Talve esinemisega. Tanel rääkis meile oma vabatahtliku töö kogemusest, tuues näiteid, millega tal oma kodukohas kokku puutuda on tulnud. Veel pajatas selle vajalikkusest ja enda teekonna algusest. Tema etteaste oli väga mitmekesine, sest etteantud aja jooksul jõudis ta rahvale anda ülevaate ka enda meediatööst raadios, uudistesaates Reporter, nutisaates Galileo ja seiklustest motoreporterina.

Kohe järgmisena astus üles Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Mihkel Raud, kelle põhiteemaks oli migratsioon. Mihkel ise arvab, et see teema pole üldse suur probleem, vaid rahvas ise ajab selle suureks. Lisaks praegusele põhitööle kinnitas Mihkel, et leiab piisavalt aega pere jaoks ja lastega mängimiseks. Kuna ka temal on meediakogemust piisavalt, ütles ta, et meelistegevuseks on siiski muusika ja kirjutamine.

Maakonnas elavad mitmekülgsed vabatahtlikud

Vabatahtlikku tööd soovitasid mõlemad esinejad julgelt teha, sest kasutegur selles on suur. Ja unistada tuleb suurelt, sest vahepeal kipuvad need tõepoolest täituma, nii kinnitasid ka mõlemad esinejad.

Vabatahtliku töö juurde naastes toimus samas hoones kohe pärast etteasteid silmapaistvamate vabatahtlike tänamine. Tunnustusi jagati sel aastal neljas kategoorias. Esimese kategooria tiitli “Ports aktiivsust” pälvis Beryt Paidra, kel oli tänavu kõige rohkem vabatahtliku töö tunde, kokku lausa 211 tundi. Beryt on kaasa löönud nii Valga noortekeskuse sündmuste ettevalmistamisel kui ka Valga EKNK laste- ja noortetöö korraldamises. Järgmise tiitli, “Ports mitmekülgsust” pälvis Laura-Maria Kiiser, kes on vabatahtlikku tööd teinud kõige rohkemates organisatsioonides: SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioonis, Valga Avatud Noortekeskuses, SK Valga Välgus, Trismile Triantlonil, Kaitseliidu Valgamaa malevas, Valgamaa noortekogus, MTÜ Tanklas ning Tankla minis. “Erakordne ports kohusetundlikkust” sai Paul Poderat, kes on kõige vastutavamaid töid tegev noor ja oma suure tööga silma paistnud Tankla TV eestvedamisel. Viimase tiitli, “Suurim ports vabatahtlikkust” kogus endale Valga põhikooli 7.a klass, kes on kõige rohkem meeskonnana panustanud vabatahtlikud ning ühtlasi ka kõige nooremad vabatahtlikud, kes tegid 2015. aasta jooksul 340 tundi vabatahtlikku tööd. Seda nii Valga linnavalitsuse kui ka Valga muuseumi alluvuses.

Preemiareis võttis edasi suuna Lennusadamasse, kus sai tutvuda ajaloo, erinevate laevade, purjekate ja paatidega, teha teemakohaseid pildikesi, mängida mudelpaatidega, “lennata” lennukiga ja palju muud.

Viimase sihtkohana suundusime bussijuhi käe all Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskusesse Mektory, kus tutvusime keskuse ruumidega ja saime põgusa ülevaate õppetöö võimalustest.

 

Laura-Maria Kiiser (8.a)

Valga Põhikooli meediaring

Juhendaja Egle Kõvask