Uudised 2023/2024

Ekskursioon Viljandisse

15:19 23. mai 2016
Vaatamisi:

Käisime oma klassi ja 2.a klassi õpilastega õppeekskursioonil Viljandis. Osalesime programmis „Maasikaid noppimas“.  Viljandi infopunktis ootas meid giid Jaana, kes tutvustas ja näitas meile Viljandi kõige kauneimaid ja huvitavamaid kohti. Viljandi sümbol on maasikas. Viljandis on kaheksa maasikat, mille otsad näitasid, kuhu poole jääb Kondase Keskus. Enam nad seda ei näita, sest ehitajad on maasikaid mitu korda parandanud ning ei ole siis neid õigesse suunda tagasi pannud.

Esimene punkt, kuhu me läksime, oli Jaani kirik. Kirik oli vanasti  klooster. Seal elasid varem mungad. Aga kui lossihärra sai nende peale vihaseks, hävitas ta nad ja siis sai sellest Jaani kirik.
Järgmisena käisime me vaatamas elupaika, kus kunagi elas mõisahärra. Seal oli ka kolm pilli: vilepill, hiiu kannel ja lõõtspill. Nägime  lossivaremaid ja ka Viljandi järve. Vaade Viljandi järvele oli imeline. Meile räägiti lossi ajaloost.  Loss oli tehtud siis telliskividest. Telliskivid on tehtud savist ning kui vanal ajal lossi ehitati, siis käis seal kass ning ta tegi mõne telliskivi sisse oma käpa jälje. Seetõttu usutakse, et kui oma käsi panna müüri vastu ja midagi soovida, siis läheb soov täide.
Järgmiseks sihtpunktiks oli pärimusait. Kuna meie klass õpib pärimuskultuuri, oli see meie jaoks veel eriti huvitav. Seal õppisime selgeks ühe regilaulu. Mõtlesime ka laulule oma lõpu. Laul tuli väga huvitav.
Veel käisime Viljandi muuseumis. Seal näidati meile vanaaja asju. Panime kätte valged kindad ja siis saime ka asju katsuda.
Viimane punkt, kuhu läksime, oli väike kohvik. Seal tegime me ise martsipanist maasika.
Sellega lõppeski meie õppeekskursioon. Mulle see väga meeldis!

 

Emma Lepik 4.c