Uudised 2023/2024

Uus kooliaasta toob endaga kaasa mitmeid muudatusi
 

07:15 18. august 2016
Vaatamisi:

Rahvatarkus ütleb, et aastad ei ole vennad, sama kehtib ka kooliaja kohta. Uus algav kooliaasta toob endaga kaasa mitmeid koolikorralduslikke muudatusi.

  • 2016/2017. õppeaastal toimub õppetöö kahes õppehoones – 1.-2. klasside õpilaste õppetöö toimub Vabaduse 13 õppehoones ja 3.-9. klasside õpilaste õppetöö toimub Kungla 16 õppehoones.
  • Õppepäeva korraldus muutub tunnikella vabaks.
  • Alates 1. septembrist on eKooli klassipäeviku asemel kasutusel elektrooniline  e-päevik Stuudium,  mis sisaldab samuti tunnikirjeldusi,  kodutöid,  hindeid,  märkamisi,  puudumisi  ja  hilinemisi,  puudumiste põhjuseid, vabastusi, õpilase ja vanema kontaktandmeid, kuid parandab oluliselt kolme osapoole (õpetaja, õpilase ja lapsevanema) omavahelist info vahetamist.

Valga Gümnaasium on Stuudiumi keskkonda kasutanud alates 2015/2016. õppeaastast ning uuel algaval õppeaastal plaanib Stuudiumile üleminekut ka Valga KHK.

Täpse info e-päeviku ehk Stuudiumi kasutajakonto loomiseks avaldame kooli koduleheküljel 25.08.2016 ning vastuseid tekkivatele küsimustele saab meili teel: janno.tintson@valgapk.edu.ee

  • Toimub õppeveerandi põhiselt kokkuvõtvalt hindamiselt üleminek trimestri põhisele hindamiskorraldusele.

See tähendab, et senise nelja kokkuvõtva veerandihinde asemel pannakse välja kolm trimestrihinnet. Ehk siis esimene kokkuvõttev hinne pannakse välja 25. novembriks, teine 3. märtsiks ja kolmas koos aastahindega õppeaasta lõpuks. Muudatus on mõistlik eelkõige seetõttu, et võrdse pikkusega trimestrid hajutavad õppekoormust ja hindamisperioodid on ühepikkused. Võrreldes praeguse süsteemiga peaks ära kaduma meeletu ajapuudus veerandilõppudel, seda just esimesel ja teisel veerandil, mis on võrreldes kolmanda ja neljanda veerandiga tunduvalt lühemad. Vaheaegade ajad sellest ümberkorraldusest ei muutu. Esimese ja teise trimestri lõpus antakse välja hinneteleht e-päeviku Stuudiumi keskkonnast ning õppeaasta lõpus tunnistus e-päeviku Stuudiumi keskkonnast.

  • 6.-8. klasside õpilased hakkavad matemaatikat õppima lennupõhiselt samaaegselt väiksemates õpperühmades.

See tähendab seda, et senine klassikollektiiv muutub õppija jaoks väiksemaks õpperühmaks ehk nelja klassikomplekti asemel moodustub viis õpperühma. Seega õpetaja saab rohkem aega igale õppijale personaalselt pühenduda.

Süsteemi toimides on plaan käivitada lennupõhine õpperühma süsteem 2017/2018. õa-l ka eesti keeles ja A-võõrkeeles.

  • Suurem rõhk ühtsetele distsipliininõuetele klassi- ja kooliruumis
  • Juhtkond hakkab õpetajate kaasabil jälgima ja kaardistama iga õppija arengut,

selleks et luua igale õppijale õppetööks vajalikud tingimused ning vajadusel õigeaegselt osutada õppijale vajalikku tuge üliandekuse või siis ka mahajäämuse puhul. Iga õppija arengust antakse regulaarselt kolleegidele ülevaade, et paremini tundma õppida igat oma õpilast ning mõista tema isiksust ja erisusi.