Uudised 2023/2024

Foto: M.Sikk
Õpilasesindajad Põltsamaal. Vasakult: Rasmus, Mari-Liis, Merili ja Kertu.

Õpilasesindajad külastasid huvihariduse ja formaalhariduse teemalist Tartu Ülikooli innovatsioonikoolide konverentsi

09:36 21. september 2016
Vaatamisi:

Teisipäeval, 20. septembril külastasid Valga Põhikooli õpilasesindajad Merili Treufeldt (8.e), Rasmus Susi (7.d), Kertu Taldrik (7.e) ja Mari-Liis Taniel (7.a) Tartu Ülikooli iga-aastast innovatsioonikoolide- ja sõprade konverentsi Põltsamaa Ühisgümnaasiumis. Teemaks oli „Huviharidus pro formaalharidus“. 

Foorumile olid oodatud nii üldharidus- ja huvikoolide õpetajad, lapsevanemad kui ka õpilased. Jagati parimaid praktikaid ja erinevaid vaatenurki, kuidas lõimida huviharidust formaalharidusega. Plaanis on luua koostööprojekte, mille eesmärgiks on nüüdisaegse õpikäsituse kaudu võrgustikevahelise koostöö suurendamine. 

Konverentsil toimusid erinevad töötoad, kus õpilased said kaasa rääkida. Näiteks arutati, kuidas huvist saab jõuda oma ettevõtteni, kuidas tunnis filme kasutada, kuidas lõimida robootikat loodusõpetusega ja millist koostööd peaks tegema kohalik omavalitsus, lasteaed, kool, huvikool ning lapsevanem. Lisaks õpilastele osalesid konverentsil ka töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja ja robootika ringi juhendaja Toomas Duvin ning arendus- ja noorsootööjuht ja ettevõtlusringi juhendaja Maria Sikk.

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht

maria.sikk@valgapk.edu.ee