Uudised 2023/2024

08:40 23. september 2016
Vaatamisi:

SA Innove koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga osaleb Euroopa Liidu programmi Erasmus+ poolt toetatud projektis The Assessment of Transversal Skills 2020 (ATS 2020) - üldoskuste hindamine. Projekti viib ellu Küprose Pedagoogilise Instituudi poolt juhitud konsortsium, kus on esindatud kümme riiki: Austria, Belgia, Horvaatia, Soome, Kreeka, Iirimaa, Leedu, Sloveenia, Hispaania ja Eesti.

 

Projekt kestab kolm aastat: 1. märts 2015 – 28. aprill 2018.

Valga Põhikoolis osalevad projektis projektiklassidena 8.a ja 8.e ja kontrollklassidena 8.b ja 8.d. Projektis osalevad inglise keele õpetajad Kersti Piir ja Jane Koemets ja geograafia õpetajad Lenel Varres ja Elke Olesk.

Eesmärk:Projekti eesmärk on luua õpimudel, mis aitab õpilastel omandada 21. sajandil edukaks toimetulekuks vajalikke üldoskusi. Õpimudel hõlmab ka kaasaegseid innovaatilisi vahendeid nende oskuste hindamiseks. ATS 2020 õpimudel on õpilasekeskne, arvestab riikides kehtivaid õppekavasid ning kasutab innovaatilisi meetodeid ning digitaalsete keskkondade ja tehnoloogiate võimalusi.

Põhitegevused:

Projekti vältel testitakse ja arendatakse edasi üldoskuste omandamise ja hindamise viise ja meetodeid, kasutades neid praktilises õppetöös. Õpimudeli piloteerimises osaleb 2016/17 õppeaastal kümnes partnerriigis kokku 250 kooli, umbes 1000 õpetajat ja 10 000 õpilast. Eestis on oodatud projekti osalema 25 kooli, kes soovivad toetada oma õpilaste üldoskuste arengut ja on motiveeritud kasutama kaasaegseid õpetamise meetodeid ja vahendeid. Nende koolide õpetajad osalevad enne piloteerimist täiendkoolitustel ning saavad metoodilist toetust kogu piloteerimise ajal. Projekti mõju analüüsi põhjal antakse soovitusi üldoskuste arendamiseks ja hindamiseks ning vastavate poliitikate ja strateegiate arendamiseks nii riikide kui Euroopa Liidu tasandil.

Üldoskused, millele ATS 2020 keskendub: 

Inglise keeles saab projektist lugeda siin http://www.ats2020.eu/about-a-project