Uudised 2023/2024

3. b klassi õppereis Hellenurme Veskimuuseumisse

12:36 26. september 2016
Vaatamisi:

Reede hommikul kell 8.00 alustasime õppereisi Hellenurme vesiveskisse. 

Tee sinna oli natuke pikk. Kui me kohale jõudsime, siis alguses ma ei saanud aru, kus vesiveski on. Pärast sain aru, et see oli ühes suures majas. Sain teada, et vesiveski oli ehitatud aastal 1880. Me nägime, kuidas vilja jahvatati ja puhastati. See käis suure müra saatel. Me saime ise leiba küpsetada. See tuli väga hea. Oli huvitav reis.

Tristen Koop, 3.b

Hellenurme veski asutati aastal 1880. Sellest on möödas 136 aastat. Me tegime ise taina rukkijahust ja küpsetasime ahjus leiba. Pärast saime oma leiba maitsta. Kõik tegid erineva kujuga leiva. Me nägime ka veskit. Me puhastasime nisu. Nisu puhastamine oli äge. Saime teada, kuidas vanasti veskites vilja puhastati. Veski ümber oli väga ilus loodus ja hästi suur Elva jõgi. Mulle meeldib väga, kui me saame klassiga külastada erinevaid kohti.

Markus Kallas, 3.b 

Käisime täna klassiga vesiveskis. Seal võttis meid vastu veskiemand, kes rääkis meile väga huvitavaid asju. Näiteks seda, kuidas  leiba teha. Saime ka ise leiba küpsetada. Leib maitses väga hästi. See oli huvitav õppereis.

Brandon Lutsar 3.b klass

Veskis on veskiemand, kes jutustas meile veskist. Me saime seal proovida erinevaid teravilju ja küpsetada oma märgiga leiva. Sain teada, et veski töötab vee jõul. Veskis on erinevad masinad vilja jahvatamiseks ja puhastamiseks. Seal oli ka tõstuk, mis vedas viljakotte kolmandale korrusele. Mulle meeldis veskis väga, kuigi olin seal varemgi käinud.

Ken Mets, 3.b