Uudised 2023/2024

Foto: J.Pajula
Ettevõtlusringi ja minifirmade juhendaja, arendus- ja noorsootööjuht Maria Sikk

Kolm Valga Põhikooli töötajat said kutse „Eestimaa õpib ja tänab“ auhinnagalale

16:06 10. oktoober 2016
Vaatamisi:

Igal aastal tunnustab Haridus- ja Teadusministeerium tublisid haridustöötajaid, hariduse tegu ning sõpra auhinnagalal „Eestimaa õpib ja tänab“. Valga Põhikoolist kutsuti galale aasta klassiõpetaja finalist Kairi Voode, aasta tegu hariduses finalist ettevõtlusringi ja minifirmade juhendaja Maria Sikk ja aasta klassijuhataja finalist Siiri Põldsaar. Õpetajaid tunnustati Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja ning „Eestimaa õpib ja tänab“ Joosepi märgiga.

Kokku esitati märtsikuus elektroonilise ankeedi kaudu üle 900 kandidaadi, nende seast tegid maakonnad/linnad oma valiku ja üleriigilisele komisjonile esitati 171 kandidaati. Kõik need väljavalitud 171 kandidaati said kutse kaaslasega auhinnagalale.

Valga Põhikoolist oli veel vabariiklikule tunnustamisele esitatud ka aasta klassijuhataja kategoorias Katrin Timakova, aasta klassiõpetajate seas Eve-Rita Peet ja lisaks veel aasta hariduse sõbrana Maria Sikk.

Igal kevadel saavad kõik esitada kandidaate Haridus- ja Teadusministeeriumile, seejärel koondatakse info ning see jagatakse vastavalt kuuluvusele maakondadesse/linnadesse ja saadetakse maakondade/linnade komisjonidele otsuse tegemiseks. Vastavad komisjonid esitavad igast kategooriast ühe kandidaadi üleriigilisele komisjonile. Kokku on kategooriaid 11 ning Valga maakonnast esitati tunnustamiseks 16 õpetajat kaheksas kategoorias. Nominentide hulka pääses Valgamaalt ainukesena Kutseõppekeskuse kutseõpetaja Jane Talvik.

 

Lisainfo:

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht

maria.sikk@valgapk.edu.ee