Uudised 2023/2024

Foto: Laura-Maria Kiiser

Teadlaste Öö Festivalil vabatahtlikuna

14:30 10. oktoober 2016
Vaatamisi:

Osalesin vabatahtlikuna 11. Teadlaste Öö Festivalil (TÖF), mis toimus küll üle Eesti, kuid mina käisin Tartus. Iga päev oli mul midagi toredat ja huvitavat teha. Lühidalt toon teieni minu päevaplaani kirjeldused:

Esmaspäeval olin ma TÜ kliinikumi lastekliinikus kaisuloomahaiglas, kus pidin lastele näitama milline arst, kus asub. Kaisuloomahaiglas tulid lapsed enda kaisuloomaga ja rääkisid, mis temaga juhtunud on. Vastuvõtt saatis lapsed vastava arsti juurde kontrolli. Päeva lõpuks olid juba kõik kaisuloomad kenasti terveks saanud. Pärast kaisulooma haiglat läksin ma AHHAA keskuse taha parklasse, kus toimus õuekino. Sinna võis tulla autoga, rattaga, jala või mis tahes sõidukiga. Selle päeva filmiks oli “Interstellar”. Kuna meie tiim tahab alati saada paremaks, siis oli vaja küsida osalejatelt tagasisidet. Mina tegelesin tagasiside kogumisega.

Teisipäeval olin ma fotograaf. Käisin pildistamas teadusratast Hugo Treffneri gümnaasiumi ja raekoja platsi juures. Sellele järgnes Lõunakeskuse programm, mida toetas Science Scuared, kus tehti töötubades LED-laternaid, 3D prille ja hologrammi.

Kolmapäeval olin ma teadusrattal vabatahtlik, kus sain selga oranži AHHAA keskuse teadusteatri kitli. Minu ülesanne oli assisteerida AHHAA giidi katsete tegemisel. Õhtul oli jälle õuekino, kus olin üldine abiline, mis tähendab, et tegin seda mida momendil vaja teha oli. Selle õhtu film oli”Ex Machina”.

Neljapäeval oli minu ainsaks ülesandeks pildistada lõunakeskuse töötube, mille järel läksin taas AHHAA keskuse õuekinno ja olin üldine abiline. Õuekino filmiks oli “The Imitation Game”.

Reede oli kõige pikem päev. Minu hommik algas kell 6, kui algasid televisioonivõtted. Televisioon tegi erisaate TÖFist ja mina pidin sinna kohale tulema massiks. Televisiooni saade kestis 2,5 h. Kella üheksaks oli maja tühi, mille järel läksin ma magama AHHAA kontori ruumidesse. Kell 15-18 toimusid TÖFi peo ettevalmistused. Seda üritust võib nimetada ka 18+ peoks, aga ega minu päev sellega läbi ei saanud, sest õhtul kella kuuest hakkas juba TÖFi VIP peo ettevalmistus. Pärast ettevalmistusi algas loomulikult VIP pidu ise. Mul oli nii tore näha seal enda vanu häid tuttavaid Noorte Meediaklubist. Nad tegid ka minuga intervjuu. Kui VIP pidu oli läbi, läks osadel vabatahtlikel, kaasa arvatud minul, AHHAAs TÖFi lõpetamine veel edasi.

 Ma täidan ka aktiivselt vabatahtliku passi, mis võib mulle kunagi kooli/tööle saamiseks kasuks tulla ja AHHAA iseloomustus mulle oli selline: “Väga tore, julge ja pealehakkaja neiu. Oskab ise kaasa mõelda ja leida parima lahenduse kõigile kohapeal tekkinud probleemidele. Ei löö risti ette uute väljakutsete ees, aga samas ei põlga ära ka lihtsamaid ülesandeid. Seal juures on ta alati ka rõõmsameelne ja abivalmis. ”

Kokkuvõtteks võin öelda, et ma sain väga suure kogemuste pagasi, väga palju uusi tuttavaid ja vanade tuttavatega taas kohtuda. Noored, kes te seda loete - olge julged ja haarake võimalustest kinni, see võimalus võib olla sulle ainuke. Olge julged ja tegutsege, sest nii leiate endale palju tuttavaid, kogemusi ja palju muudki.

Laura-Maria Kiiser

9.a klass