Uudised 2023/2024

Kodanikupäeva tähistati uute ainete ja õpetajatega

15:22 25. november 2016
Vaatamisi:

Kodanikupäeva eel, 25. novembril oli Valga Põhikoolis tavapärasest rohkem õpetajaid, sest tunde tulid andma lapsevanemad, vilistlased, kooli hoolekogu liikmed ja koostööpartnerid. Ka tunniplaan oli tavapärasest kirjum.

Tundide teemad olid väga mitmekülgsed: alates looduskeskkonna kaitsmisest, muusikast, lugemisest, häälest, lauakommetest ja kohviku etiketist kuni Armeenia kultuuri, vee-, jäätme- ja taaskasutusprogammideni ning Hiina reisini välja. Õpilasetele räägiti kodanikuks kasvamisest, kodaniku õigustest ja kohustustest, kiusamisest, märulipolitsei, narkokoera ning politseiniku tööst. Ärimaailma tunnid kõnelesid rahast, säästmisest ja ettevõtlusest nii põllumajanduses, metsamajanduses kui kontsertide heli- ning valgustehnika alal. Lisaks toimusid tunnid digiteadlikkuse teemal.

Oluline teema oli sel päeval ka karjääriplaneerimine ja sihtide seadmine tulevikuks – sellest, kuidas haridus elus edasi viib ning kuidas koolitarkusi  elukutsevalikul vaja läheb. Õpilastele sai selgemaks ka mõni vähem tuntud eriala – veeteede haldamise ja ohutusega seotud hüdrograafia või hoopis organisti amet. Paljud külalisõpetajad aitasid luua seoseid õppeaine ja päriselu vahel, nii näiteks sai ka matemaatika Valga linnapea ainetunnis uue vaatenurga.

Praktilistes tundides valmistati helkur-võtmehoidjaid, jõulupärgasid ning käidi lausa Priimetsas õppimas, kuidas otsida kadunud inimest. Tundidest ei puudunud ka mängimine ja nii veedeti lõbusalt, aga kasulikult aega "Jobpic i " ning „Väärtuste avastajate“ mängu mängides.

Kokku anti 32 külalisõpetaja poolt 60 tundi. Osad kodanikupäeva sündmuse raames planeeritud tunnid toimusid juba novembri alguses ning viimased leiavad aset detsembris. Ettevõtmine algatati, et pakkuda õpilastele täiendavaid võimalusi saada huvitavaid teadmisi ja oskuseid oma ala spetsialistidelt ning põnevatelt inimestelt. Lisaks lähendab see ka kooli ja lapsevanemaid ning ülejäänud kogukonda.

Täname organiseerivaid õpetajaid ja kõiki häid kodanikke, kes meie õpilaste koolipäeva toredamaks ja väärtuslikumaks aitasid muuta! Suur tänu, Signe Saarniit, Kertu Medvedski, Merje Mändmets, Margit Turb, Helen Kivisild, Albert Rüütel, Heiki Ersto, Ragnar Raam, Kristi Põldvee, Jüri Goltsov, Maarika Kütt, Tõnu Karpov, Andres Reede, Annemarie Gerassimov, Natalja Taniel, Heili Mets, Marek Mekk, Riho Karu, Rain Kuus, Andres Olesk, Tanel Tiirats, Kalev Härk,Tuuliki Stogov, Katrin Lender, Sofia Hovhannisyan, Monika Kaur, Raivo Laine, Eili Järve, Anne Puller, Ivi Tigane, Jelena Kalames ja Riina Rääk!

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht

maria.sikk@valgapk.edu.ee