Uudised 2023/2024

Foto: J. Tintson

Valga Põhikooli neidudeansambli lõpukontsert

13:58 09. mai 2017
Vaatamisi:

2. mail võttis oma tegevuse kauni kontserdi näol kokku Valga Põhikooli neidudeansambel. Ansamblis laulavad Heliisa Mets, Teivi Kängsepp, Margit Koosapoeg, Airelika Tensberg, Getter Kaup, Jolanta Rudus, Carol Põldsaar ning neid juhendab Siiri Põldsaar. Kontserdil tegid kaasa Dreamband, Hardo Adamson ja Valdek Ott.

Neidude repertuaari on kolme aasta jooksul kogunenud 40 laulu ja kontserdil esitati 17 kaunist pala. Lisaks erinevatele esinemistele kooli ja linna sündmustel on neiud esinenud ka Eesti Televisioonis ning jaganud lava koos Ott Leplandiga.

Juhendaja Siiri kinkis tüdrukutele kontserdiks kooli värvides seelikud ja poistele kikilipsud. Lisaks koostati ka ansambli tegevust ja ajalugu kajastav armas fotoraamat, mis kingiti koolile. Kool saab neidude ansamblilt veel ühe kauaoodatud kingituse: tüdrukud lähevad stuudiosse, et laulda kolmehäälselt hea kvaliteediga linti kooli laul. 

Siiri rääkis, et ta on ikka arvanud, et erilised noored satuvad tema juurde juhuslikult ja see on tema võimalus saada osa nende olemisest ja särast: "Valga Põhikooli neidudeansambel on üks selline kogemus. Nad moodustavad kõigi oma kiiksude ja erisustega sellise meeskonna, mis lihtsalt toimib. Ma olen nende tüdrukute üle väga uhke ja seda kurvemaks teeb nende lahkumine meie koolist. Samas olen täiesti veendunud, et koos tehtud muusika saab olema see miski, mis jääb meid ühendama elu lõpuni."

Neidudeansambel on 2014. aastast kooli sündmusi kaunistanud ning veel saab neid kuulata 17. mail Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuval kontserdil "Hingesugulane" ning 16. juunil toimuval Valga Põhikooli lõpupeol.

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht