Uudised 2023/2024

Õppekäik Moodul AS-i

08:58 17. mai 2017
Vaatamisi:

Möödunud reedel tutvusid Valga põhikooli 9. klasside poisid töö- ja tehnoloogiaõpetuse raames Valga linna suurima metallitöötlemise ettevõttega Moodul AS. Tootmistegevus toimub 3-hektarilisel territooriumil aadressil  Väike-Laatsi 8. Tootmishoonete kogupindala on 9000m².

Toodetakse palju erinevaid metallkonstruktsioone, alates võimsatest kandetaladest ja lõpetades suurte lumesahkadega. Tutvusime erinevate rauaprofiilidega, millest kogu see toodang valmistatakse. Töölisi on ligi 70. Tootmises kasutatakse väga kaasaegset tehnoloogiat, mille nägemine oli kõigile üllatuseks – robotkeevitus, programmjuhtimisega treipink, plasma metallilõikus ja programmjuhtimisega painutuspink.

Suur tänu Roland Karpatsile, kes meid võõrustas ja oma ettevõtet põgusalt tutvustas. Ega pole kerge 4 grupiga pool päeva mööda ettevõtet ringi käia. Tänu temale nägid poisid kõiki tööetappe – kuni värvimiseni välja. Tänud ka Kuldar Uibomägile, kes meid transportis väikebussiga edasi ja tagasi. Õppekäiguga jäid kõik rahule ja loodan, et nii mõnigi poiss võib pärast seda oma elukutse siduda metallitöötlemisega.

Õpetaja Jaan Kroon