Uudised 2023/2024

Rahvuste nädal 2017 – Ukraina nädal

10:17 18. detsember 2017
Vaatamisi:

Valga Põhikoolis õpib ja töötab erinevatest rahvustest inimesi, seega on põnev tutvust teha erineva kultuuritaustaga inimeste rahvuskommete ning traditsioonidega. Sel aastal pöörasime pilgu ukrainlaste suunas.

 

11.-15. detsembrini oli põhikooli aulas ja II korrusel väljapanek Ukraina käsitööst ja kunstist. Samuti oli võimalus igal klassil oma koduklassi ukse kõrvale üles seada enda tehtud temaatiline poster.

Nädala vältel pakuti kooli sööklas Ukraina toite, mis olid kõigile igati meeltmööda. Sel aastal tipnes rahvuste nädal Valga Ukraina Seltsi laupäevakooli Kalona eestvedajate ja laste külaskäiguga Valga Põhikooli. Meile tutvustati detsembrikuu ja jaanuari alguse rahvakalendritähtpäevi, mida ukrainlased tähistavad. Oli toredaid äratundmishetki, kus teatud kombeid oli võimalik ka Eesti omadega kõrvutada.

Külalised esitasid ukrainakeelseid laule, mängisid ning tantsisid koos meie kooli õpilastega. Valga Põhikooli pere sai omalt poolt teha annetuse Ukraina kriisikoldes orvuks jäänud lastele, et nende jõule kinkidega natukenegi helgemaks muuta.

Aeg lausa lendas huvitaval üritusel. Suur tänu seltsi liikmetele, kes tõid meie maia killukese oma kultuurist!