Uudised 2023/2024

Ülekooliline raadioetteütlus 14. märts 2018

08:51 16. märts 2018
Vaatamisi:

Lisame kodulehele raadioetteütluse teksti kõigile tutvumiseks. Kokku oli etteütluses 10 lauset. Teksti õiget kirjapilti saate kontrollida siit:

1. Eesti on minu kodumaa.
2. Eesti riigikeeleks on eesti keel.
3. 24. veebruaril oli Eesti lipuehteis, sest tähistati riigi 100. sünnipäeva.
4. Tallinnas Vabaduse väljakul toimus kaitseväe paraad, Tartus Eesti Rahva Muuseumis president Kersti Kaljulaid´i vastuvõtt.
5. Kontsert-aktuse lavastas Teater NO99, eesotsas Tiit Ojasooga, kes viis muusikalise mängufilmiga publiku rännakule läbi Eestimaa.
6. Eesti sümboliteks on sinimustvalge lipp, kolme lõviga vapp ning hümn „Mu isamaa, mu õnn ja rõõm“, mille sõnade autor on Johann Voldemar Jannsen.
7. Oleme väike riik Põhja-Euroopas, kelle naabriteks on põhjas Soome Vabariik, lõunas Läti Vabariik, läänes Rootsi Kuningriik ning idas Venemaa Föderatsioon.
8. Vabariigi sünnipäeva puhul autasustati Eestile tuntust toonud spordi- ja kultuuritegelasi, aasta õpetajaid ja arste ning teisi tublisid Eesti inimesi.
9. Eesti Rahvusringhäälingu ETV programm näitas juubelinädalal peale „Aktuaalset kaamerat“ seitsmeosalist draamasarja „Hetk ajaloos: Eesti Vabariik“.
10. Eesti Vabariigi president andis tänavu 166 inimesele tänuks teenetemärgid, tuntumad neist on Valgetähe medal, Kotkaristi kuld- ja hõberist ning Maarjamaa Risti I klass.