Uudised 2023/2024

6 aastat „Sahtlist lavale“

10:23 19. märts 2018
Vaatamisi:

Kaunil emakeelepäeval, 14. märtsil toimus kuuendat korda Valga Põhikoolis näidendikonkurss „Sahtlist lavale“. Rõõm oli suur, sest taas võis näha, kui palju tublisid teatrihuvilisi noori meie koolis õpib. Ühtekokku oli võimalik vaadata kaheksat näidendit, millest üks oli külalisetendus.

Meile tulid külla gümnaasiumiõpilased näidendiga „Blondiin tanklas“, mille oli lavastanud Valga valla spordi- ja noorsootöö vanemspetsialist Karl Kirt. Pisarateni naerutav etendus vaadatud, astusid üles meie kooli õpilased, kelle etendused olid igati kaasakiskuvad ja põhjalikult ette valmistatud. Ka Valga Põhikooli õpilaste etendused naerutasid pisarateni või panid hoopis tõsiselt mõtlema ja Eesti ajaloole tagasi vaatama. Näidendid vaadatud, algas žüriil tõsine arutelu. Žüriisse kuulusid Valga Põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eve-Mall Kirt ning ajaloo ning ühiskonnaõpetuse õpetaja Marika Riit. Kolmeliikmeline žürii langetas järgmised otsused:
parima näidendi tiitel omistati näidendile „Kuninga uued rõivad“,
parima naisosatäitja tiitli sai Kristina Korobova,
parima meesosatäitja tiitli sai Timmu Viilup,
parima kõrvalosatäitja tiitli sai Teivi Kängsepp,
kõige aktiivsemaks osalejaks tituleeriti Angela Kits,
suurim üllataja oli Romet Lepik,
ajaloo väärtustajana märgiti ära Merili Treufeldt,
sõpruse väärtustajana aga Merili Reede,
parimaks kukkujaks oli Maria Tamm,
kõige aktiivsem juhendaja Siiri Põldsaar.
Näidendikonkurssi „Sahtlist lavale“ toetas Valga Põhikool ning tänavused sponsorid olid Alexela Oil AS, Pargimaja Salong ja Valga Bowling Center. Suur tänu toetuse eest!
Elamusterohket teatrikuud!

Marelle Kansonen