Uudised 2023/2024

Rahvusvaheline konverents Riias

23:03 26. aprill 2018
Vaatamisi:

19. ja 20. aprillil osalesid 15 Valga Põhikooli õpilast ja 4 õpetajat rahvusvahelisel kooliajaloo konverentsil Riias.

Konverents oli pühendatud Läti, Leedu, Eesti ja Poola 100. aasta juubelile.

Iga osaleja riik esines 15-minutilise ettekandega. Valga delegatsioon tõi osalejate ette humoorika näidendi koolipäevast tänapäeval ja 100 aastat tagasi. Poola õpilased tutvustasid lisaks ettekannetele oma rahvatantse ja Leedu õpilased õpetasid oma seltskonnatantsu ka teistele osalejatele.

 

Pärast ettekandeid tehti väike ekskursioon Riia Sõjamuuseumis ja seejärel Riia 1. Gümnaasiumis, kus lisaks maja ekskursioonile korraldasid kooli õpilased meile ka oma kooli muuseumi külastuse.

Õpilaste arvates oli huvitav osaleda õpilaselt-õpilasele konverentsil, kus töökeeleks oli inglise keel ja omavaheline suhtluski toimus inglise keeles.

Teisel päeval alustasime Riia vanalinna ekskursiooniga ja olime üllatunud, et Riia on nii tihedalt Eestiga seotud. Seejärel külastasime meie küllakutsujaid- armsat Riia Eesti Põhikooli, kus õpib 200 õpilast ja töötab 21 õpetajat. Saime kuulda nende koolielust ning tegemistest. Sealsed õpilased õpetasid meie õpilastele uut lauamängu Kumokut, mis kõigile väga meeldis ja loodame, et see mõttemäng saab meiegi koolis tuule tiibadesse.

Kõik osalejad jäid reisiga väga rahule! See andis õpilastele võimaluse praktiseerida oma inglise keele oskust, esineda, teha meeskonnatööd.

Meie reisi transpordikulud rahastas Valga Põhikool ja kahepäevase Riias viibimise kulud kattis Riia linn.

Õppereis oli kooskõlas Valga Põhikooli õppekavaga. Oleme ka edaspidi avatud koostööpartneritele.

Julgustame kõiki rahvusvahelisele koostööle!

Õpetajad Kersti Piir, Anne Rätsep, Siiri Põldsaar ja Ester Kukk