Uudised 2023/2024

Valga Põhikoolil täitus VeniVidiVici Õpilasvahetusprogrammis 3 aastat

15:18 08. juuni 2018
Vaatamisi:

Alates 2015. aastast on Valga Põhikool õpilasvahetusprogrammi VeniVidiVici liige, mille kaudu korraldatakse Eestisiseseid õpilasvahetusi 7. – 12. klasside noortele. Õpilastel on võimalus 1 või 2 nädala jooksul minna õppima teise Eestimaa kooli. Kolme õppeaasta jooksul on meie kooliga seoses õpilasvahetuses osalenud 13 õpilast.

Sel õppeaastal õppisid meie juures 3 vahetusõpilast, igaüks 2 nädalat. Õpilased olid pärit Tsirguliina Keskkoolist, Pärnu Rääma Põhikoolist ja Rakvere Gümnaasiumist. Meie õpilastest käisid aga teistes koolides studeerimas 5 õpilast. Käidi nii lähemal Tõrva Gümnaasiumis, Kääpa Koolis, Tartu Karlova Koolis kui ka kaugemal Haapsalu Põhikoolis. Huvilisi on alati rohkem aga tihti jääb vahetus ära majutuse puudumise tõttu.

Valga Põhikool on saanud vahetusõpilastelt positiivset tagasisidet ning on isegi välja toodud, et mõnes aines, näiteks matemaatikas on õpilane palju paremini teemast aru saanud kui varem. On ka üks juhus, kus õpilane kaalub meie juurde õppima tulemist.

Viimati käis meie koolis õpilane Diana Raid, kes jagab meiega oma kogemust:

Õpin Rakvere Gümnaasiumi 7.b klassis. Otsustasin minna Valga Põhikooli kaheks nädalaks. Üheks suureks määravaks faktoriks oli ka see, et mu vanavanemad elavad seal.

Esmaspäeval kooli minnes mõtlesin ausalt öeldes, et see on mu elu halvim otsus. Seda mõtlesin ma ka siis, kui enda klassikaaslasi esimest korda nägin. Ma kohe tundsin nende põletavat pilku enda peal aga minu suureks kergenduseks polnud üldse asi nii hull, kui algselt tundus. Kaasõpilased võtsid mind sõbralikult vastu ning saime nendega kiiresti jutule. Edaspidi läksid need kaks nädalat justkui linnutiivul. Lisaks meeldivale seltskonnale ja toredatele õpetajatele käisin ka heategevuslikul jooksul ja lõpuekskursioonil. Me käisime Narvas ning eriti elamusterohkeks tegi minu jaoks Narvas käigu see, et saime Narva-Jõesuus käies ka põlvini merre

Omaltpoolt ütlen aga nii palju, et soovitan igati sellest programmist osa võtta. Algul ei tahtnud minna, aga pärast ei tahtnud enam ära tulla. See andis juurde enesekindlust ja kindlasti tahan osaleda selles programmis veel uuesti. Ja kes teab, võib-olla viib mind tulevik taas Valka.

Aitäh kõigile õpetajatele ja õpilastele, kes on vahetusõpilaste siinviibimise väga meeldivaks teinud!

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht

VeniVidiVici Õpilasvahetuse programmi kontaktisik Valga Põhikoolis