Uudised 2023/2024

Koorilaulust algaval õppeaastal 

09:47 27. august 2018
Vaatamisi:

Algav õppeaasta on laulu- ja tantsusõpradele väga eriline, sest see õppeaasta lõpeb 4.-7. juulil Tallinnas uhke ja võimsa üldlaulupeoga "Minu arm". Meie koolist püüab sellest peost osa saada 3 koori: mudilaskoor Sära, poistekoor Maru ja lastekoor Kiired.

 

Mudilaskoor Sära harjutusproovid saavad olema teisipäeval 6. tunni ajal (neile, kel sel ajal veel õppetund, on võimalus tulla 7. tunni ajal) ning kolmapäeval 6. tunni ajal. Panen südamele, et sel aastal võtame laulukoori vaid neid lapsi, kellel on viisipidamine hea ja saavad käia kooris mõlemal päeval. Nõudlikumad tingimused on tingitud sellest, et laulpeole pääseb vaid I kategooria koor, ehk koor kes laulab veatult.


Lastekoor Kiired harjutusproovid saavad olema kolmapäeval 8. tunni ajal ja neljapäeval 7. või 8. tunni ajal.


Poistekoor Maru puhkas eelmisel õppeaastal ning sel aastal püüame sellele taas hoo sisse laulda. Poistekoori on oodatud viisi pidavad poisid 1.-9. klassini, sest sel korral oleme end peole registreerunud poistesegakoorina (hääle murdnud + murdmata poisid). Poistekoori proovitunnid lepime kokku vastavalt kooris laulma hakkavate poiste võimalustele.

Kõiki koore hakkab juhendama õpetaja Siiri Põldsaar. Kooridesse saab registreeruda 5. septembril vahetundide ajal, kui Kungla tänava koolimajas toimub huviringide päev või läbi stuudiumi õpetaja Siiri Põldsaarele kirjutades.

Koorilaulu tunnid algavad juba 2. koolinädalal. Poole aasta pealt sel aastal lauljaid juurde ei võeta, sest laulupeo komisjonile ettelaulmised algavad juba jaanuaris ning selleks ajaks peaksid meil laulupeo laulud juba selged olema.