Uudised 2023/2024

Foto: H. Luik-Stogov

Paju lahingu ja Valga vabastamise 100. aastapäeva tähistati temaatilise koolipäevaga

13:44 31. jaanuar 2019
Vaatamisi:

31. jaanuaril toimus Valga Põhikoolis teistmoodi koolipäev, mille raames said õpilased õppida nii väljas liikudes kui filmi vaadates. 

Algklasside õpetajad tutvustasid õpilastele, miks oli just 31. jaanuar sada aastat tagasi Valga jaoks väga tähtis kuupäev, kes oli see mees, kelle auks on Valga linnas Kuperjanovi tänav ja miks tuli Valga raudteejaama soomusrong. 1.-4. klasside õpilased said üldisi teadmisi Vabadussõjast ka Jänku Jussi ja teiste sarnaste joonisfilmide põhjal. Päev lõppes filmi "Seltsimees laps" ühisvaatamisega.

Nooremad õpilased (5.-6. klass) alustasid koolipäeva filmi "Nimed marmortahvlil" vaatamisega, vanemad õpilased (7.-9. klass) aga startisid Valga linna avastama läbi matkamängu "Vabadussõja radadel". Hiljem toimus vahetus ning ka nooremad läksid Vabadussõjaga seotud objekte avastama. Mängu käigus otsiti üles erinevaid hooneid, ausambaid ja mälestustahvleid ning uuriti nendega seotud põnevaid fakte. 

Lisaks osales kooli juhtkonna ja õpilaste esindus mälestustseremoonial Paju lahingu mälestussamba juures, kus avaldati austust langenutele. 

Koolipäeva lõpetuseks suunduti Valga raudteejaama, kus jätkati Valga vabastamise ja Paju lahingu aastapäeva tähistamissündmustega Valga raudteejaamas.

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht