Uudised 2023/2024

Näitemängukonkurss „Maskid ette!“

10:28 22. märts 2019
Vaatamisi:

Neljapäeval, 21. märtsil, kevade esimesel päeval toimus Valga Põhikoolis seitsmendat korda näitemängukonkurss, mis sellest aastast kannab nime „Maskid ette!“

Publikul oli võimalus vaadata nelja kaasakiskuvat ja pisarateni naerutavat etendust. Esimesena astusid lavale 9.a klassi õpilased, kes esitasid „Täitsa lõpp muinasjutu“, mis põhineb Lev Tolstoi ja Charles Perrault` muinasjuttude ainetel. Etenduses võis ära tunda armastatud muinasjutte, kuid nagu muutuvad ajad ja kombed meie ümber, nii on muutunud ajad ja kombed ka muinasjuttudes.  Etenduse lavastas ning õpilasi juhendas Siiri Põldsaar.

Järgmisena näitasid 5.a klassi õpilased, kuidas nemad kontrolltöid teevad, esitades omaloomingulise näidendi „Kontrolltöö meie moodi“. Näidend oli kogu trupi ühislooming. Õpilasi suunas ja juhendas Maimu Vismann.

5. ja 6. klasside õpilased esitasid Mirjai Lehto ja Satu Niiraneni näidendi „Mütsikaupmees“, mis õpetas vaatajatele, kuidas kavalusega saab jagu kõigest ja kõigist, isegi üleannetutest ahvipärdikutest. Õpilasi juhendas Eve-Mall Kirt.

8. ja 9. klassi poisid naerutasid publikut etendusega „Ema, poeg ja arvuti“. Nad näitasid, missuguseks õudusunenäoks kujuneb see, kui poeg soovib, et ema sukelduks digimaailma ning saadaks talle arvuti kaudu ühe dokumendikausta. Õpilasi juhendas Siiri Põldsaar.

Kui näidendid vaadatud, algas žüriil raske töö. Žüriisse kuulusid Valga Põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Ulvi Karu, õpilasesinduse president Hanna-Liisa Nõgel, T.O.R.E esindaja Berly Meriloo, noorsootöö- ja arendusjuht Maria Sikk ning konkursi uue nime väljamõtleja Carolyna Helemets.

Kuueliikmeline žürii langetas järgmised otsused:

parim lavastus – „Ema, poeg ja arvuti“,
parima naisosatäitja -  Liis Põder,
parima meesosatäitja - Timmu Viilup,
parimad kõrvalosatäitjad – Maria Tamm ja Kristo Põldsaar,
parimad koomilise rolli täitjad – Susanna Aleshina ja Eldar Golikov,
žürii lemmik – Karmela Pruli.

Aitäh kõigile osalejatele, juhendajatele, publikule, žüriile ja neile, kes aitasid kaasa, et üritus laabuks viperusteta.

Ürituse eestvedajateks olid eesti keele ja kirjanduse õpetajad Merly Tootmaa, Ene Sõstar, Ulvi Karu ning Eve-Mall Kirt.

Kaunist kevadet ja elamusterohket teatrikuud kõigile!