Uudised 2023/2024

Valga Põhikooli koorid ja mitmed tantsijad pääsesid laulu- ja tantsupeole

15:29 21. mai 2019
Vaatamisi:

Valga Põhikoolist pääsesid XXVII laulupeole “Minu arm” kõik koolis tegutsevad koorid: valikmudilaskoor Sära, poistesegakoor Maru (kaasa tegevad ka Valga Gümnaasiumi poisid) ja valiklastekoor Kiired. Mudilas- ja lastekoori juhendab Siiri Põldsaar ning poistekoori juhendavad Reet Laanoja ja Siiri Põldsaar koos. 

Lisaks on meie õpilased esindatud ka tantsupeol, sest mitmed 7. ja 9. klassi õpilased tantsivad Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse neidude rühmas Piiripealsed ning Valga Gümnaasiumi, Valgamaa Kutseõppekeskuse ja meie kooli õpilastest koosnevas noorte segarühmas Sikutajad, keda juhendab Maria Sikk. Tantsupeole tantsisid end ka meie algklasside lapsed ja lapsevanemad, kes kuuluvad Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse pererühma, mida juhendab Virve Sinisalu. 

XXVII laulu- ja XX tantsupidu “Minu arm” toimub 4.-7. juulini 2019 Tallinnas. Proovid algavad tantsijatel juba 30. juunil ning lauljad saabuvad Tallinnasse 4. juulist. 

XXVII laulu- ja XX tantsupeol “Minu arm” tähistatakse kaht suurt juubelit – 2019. aastal möödub laulupeo sünnist 150 aastat ning 85-aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda. XXVII laulupeo peadirigent on Peeter Perens, XX tantsupeo pealavastaja on Vaike Rajaste ning rahvamuusikute pealik on Juhan Uppin.

Lõpetuseks väike klipp meie vahvast mudilaskoorist:

https://www.youtube.com/watch?v=PZRRV9ew_TA&feature=youtu.be

 

Maria Sikk

Arendus- ja noorsootööjuht