Stuudium ja E-postkast

Stuudium
Google Workspace

Kooli Facebook

Kooli Facebook

Uudised 2022/2023

Meie kooli tantsurühmad pääsesid tantsupeole

14:21 03. aprill 2023
Vaatamisi:

Tänavusel laulu- ja tantsupeol „Püha on maa“ osalevate tantsu- ja võimlemisrühmade maakondlikud eelproovi on lõppenud ning tantsupeol esinevad kollektiivid selgunud. Meie kooli esindavad tantsupeol 7.-9. klasside liigist segarühm Sikutajad (juhendaja Maria Sikk) ja pererühm Kurekell (juhendajad Airi Laine, Virve Sinisalu). 

Tantsupeo kunstiline toimkond saatis ööl vastu 3. aprilli osalemiskutse 559 kollektiivile, kuhu kuulub 8342 tantsijat ja võimlejat üle Eesti. On suur rõõm, et meie kooli tantsurühmad olid samuti nende seas.

XIII noorte tantsupidu "Sillad" keskendub noorele inimesele ja tema suhetele ümbritseva maailmaga. XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Herman kirjeldab peo keskmes olevat silla sümbolit järgnevalt: “Erinevatel ajaetappidel, meie võrsumise käigus, me loome ja ehitame ise enda sees suhteid ja suhestumisi meid ümbritsevaga. Nii kasvab noor ümbritsetuna meist ja toetudes meile. Kõik meile omased väärtused, nii kodused, mis on seotud meie esivanemate pärandiga, meie maa ja juurtega, ajatud väärtused, kui ka ajas olevad väärtused, ehk tänapäevased tõed, anname neile teele kaasa.”

Tantsupeol osalevad kollektiivijuhid kohtuvad juba 16. aprillil Paides, kus kõikide tantsude liikumised ja mustrid üheskoos läbi vaadatakse ja ees ootab veel finaaltantsu õppimine.

Rohkem infot: https://2023.laulupidu.ee/uudised/selgusid-xiii-noorte-tantsupeol-esinejad/

Kiitus tublidele tantsijatele, toetavatele lapsevanematele ja juhendajatele!