Stuudium ja E-postkast

Google Workspace
Stuudium

Kooli Facebook

Kooli Facebook

Uudised 2022/2023

Noored näitlejad osalesid edukalt Elva Mitteteatrite festivalil

13:49 04. aprill 2023
Vaatamisi:

30.-31. märtsil toimus Elvas 15. Mitteteatrite festival, kus mängisid 222 näitlemishimulist last lasteaedadest gümnasistideni kokku 19 etenduses. Ka sel aastal võttis festivalist osa Valga Põhikooli draamaring (juhendaja Siiri Põldsaar) ning ka vanemad õpilased Valga Militaarmuuseumi draamaringiga Prelektronid.

Päev möödus värvikirevalt, uudistades noorte näitlejate loomingut laval ning sobitades sõprussuhteid etenduste vaheaegadel. Festivali žürii (Anne-Mai Tevahi, Janno Puusepp ja Aire Pajur) jagas lahket kiitust ja vaimustust. Valga Põhikooli draamaringi etendatud humoorikat sketši "Lõpuks jõudsid jõulud ka vanadekodusse" saatsid publiku naerupahvakad. Žürii tunnustas näitlejapreemiaga lausa kolme "vanurit" - Berit Margus, Harriet Unt ja Delisa Kõiv.

Näitekirjanik, näitleja ja lavastaja Janno Puusepp ütles, et Kungla noored ja meie draamaringi esitused oli tema festivalipäeva kõrghetked. "Väga meeldis ja oli näha, et trupi koostööl valminud tükk ja et on lastud olla üle vindi", ütles Puusepp. Žürii Aire Pajur andis samuti läbinisti positiivse tagasiside: "Mulle meeldis "Vanadekodu" juures, et polnud püütud noori inimesi kuidagi grimmiga vanemaks maskeerida - me ju teame, et nad on noored inimesed. Aga nende hoiakud ja liikumised olid täpsed ja ega ei tekkinudki tunnet, et laval on noored inimesed. Väga hästi mängitud ja tore lugu, eriti vahva, et noorte endi ideede järgi kirja pandud! Paistis ainult mängurõõm! SUPER! Aitäh teile!"

 

Juhendaja Kaidar Kängsepa kirjutatud näitemängus "Hullus minu sees" jäi žüriile kõige rohkem silma õelas rollis Frenk Valov, kellele omistati selle eest näitleja preemia.